Training

Als tennisschool bieden wij lessen aan voor alle doelgroepen. In 2 seizoenen van 19 lesweken, in een jaar, bieden wij een totaalpakket aan voor iedere tennisser. In een seizoen zullen alle spelsituaties (service, return op service, baselinespel, oplopen en netspel en het spelen tegen de netspeler) aan bod komen in de trainingen. Er wordt getraind op technisch, tactisch, conditioneel en mentaal niveau. 

 

 

Jeugd

De jongste jeugd, t/m 12 jaar, krijgt les volgens de tenniskids methode.

Tenniskids is hét KNLTB tennisprogramma voor kinderen tot en met 12 jaar. Op een uitdagende manier leren kinderen de sport te spelen en versterken ze hun fysieke en sociale vaardigheden. Plezier en samenspel; daar draait het om bij Tenniskids. https://www.tenniskids.nl

Voor deze doelgroep wordt Tennis Alles-in-1 aangeboden wat bestaat uit 1 of 2 trainingen per week, lidmaatschap en deelname aan clubtoernooien, competitie en clubactiviteiten. Dus alle activiteiten in 1 pakket. 

 

Tennis Alles-In-1

Tenniskids

Plezier, passie en uitdaging staat centraal bij de doelgroep vanaf 13 jaar. Voor kinderen die vaker dan 1 keer per week willen trainen, bestaat de mogelijkheid om 2 of 3 keer per week te trainen. Voor de ontwikkeling van deze doelgroep is het belangrijk om niet alleen te trainen! Deelname aan competities en toernooien en het vrij spelen op de baan zijn essentieel om je optimaal te ontwikkelen en je doelen sneller te kunnen behalen.

Jeugd met de ambitie om meer uit het tennisspel te halen, dan alleen 1 keer per week te trainen, is er het selectie programma. Belangrijke voorwaarden om wellicht deel te kunnen nemen aan selectietrainingen zijn:

  • Helemaal gek zijn van tennis!
  • Minimaal 2 keer per week trainen
  • De wil hebben om beter te worden en te leren
  • Het spelen van wedstrijden

Het trainersteam en de technische commissie bepaalt wie er in aanmerking komt voor de selectietrainingen.

De verschillende jeugdselectie pakketten zijn:

  • Oranje (2 trainingen van 1 uur per week)
  • Groen (1 training van 1,5 uur en 1 training van 1 uur per week)
  • Geel C groep onder 14 jaar (2 trainingen van 1,5 uur per week)
  • Geel B groep onder 17 jaar (2 trainingen van 1,5 uur per week)
  • Geel A jonge senioren (2 trainingen van 1,5 uur per week)

 

Senioren

Vanaf 17 jaar worden de trainingen aangeboden in groepen van 4 spelers. Aanvragen voor kleinere of grotere groepen worden uiteraard ook in behandeling genomen en wordt gekeken of het in te passen is in het trainingsschema. De seniorenlessen worden gegeven in de ochtend en avonduren. Voor deze doelgroep zijn er naast de trainingen ook veel clubactiviteiten waar aan meegedaan kan worden. Voorbeelden zijn de grabbel, clubtoernooien en clubactiviteiten.

 

G-tennis

Op ETV De Helster wordt ook G-tennis aangeboden door Tennis Inside. Op maandag 19:00 uur traint een grote groep enthousiaste spelers al jaren om hun niveau te verbeteren en plezier te maken met elkaar. In samenwerking met de vereniging zijn iedere week 4 vrijwilligers bij deze training aanwezig om de training zo goed mogelijk te laten verlopen.